Bier voor “echte” (??) vrouwen!

Hét nieuwste bier voor de vrouw! Een knalroze blik bier van 3% met smaken van prosecco & chocolade.

Dat marketingbureau’s en grote bedrijven de bal al eens kunnen misslaan is geen nieuws, maar met dit staaltje lukt het Aldi perfect om in eigen doel te trappen…. Of een “geslaagde” 1-april grap uit te halen.

(de cover image is van bierista.nl)

Persbericht Aldi:

“Binnenkort introduceert Aldi een biertje voor echte vrouwen: Schultenfrau. De kersverse zus van het alom bekende en geroemde Schultenbräu. Het wordt een heerlijk frisse pils met een vleugje prosecco en een snufje chocolade. Het perfecte drankje voor een gezellige meidenavond of voor gewoon bingen op de bank. “

1 April?

Met het aankomen van 1 April kan een grapje of een onnozelheid wel al eens. Het leven hoeft niet 24/7 serieus en streng te zijn. Net daarom vind ik het jammer dat ze het over deze boeg gooien (als het -zoals ik mag hopen- daadwerkelijk als grap bedoeld was).

Ook al is het bedoeld als grap, dit is niet grappig. Het stereotype dat vrouwen het “roze” geslacht zijn, die enkel houden van bubbles en chocolade, en liefst niet teveel alcohol; Dat is nu echt uit de oude doos!

Ik ken er genoeg die hun smaak hebben gevonden, maar niet dankzij marketing -neen- ondanks marketing! Vrouwen die het niet vrouwelijk vinden om een bier te drinken lopen een wereld aan smaken mis en worden dan (met lichte dwang van het marketing departement) Witte Wijn Wijven (zoals Sofie Vanrafelghem het zo mooi zegt).

Vrouwenbier?

Mijns inziens is een “vrouwenbier” absoluut niet nodig en niet meer van deze tijd. Wat wel mag gebeuren is meer evenementen omtrent Vrouwen en Bier (@Sofie 😉 ). Evenementen waarbij het product centraal staan, maar waar ook plaats is voor combinatie met gerecht, moment & met z’n historie.

En laat ons dat belachelijke cliché vergeten en met z’n allen genieten van echt, kwalitatief bier!!

Leave a Reply